HEM     FAMILJEN     LÄNKAR     SLÄKTTRÄFFAR     KONTAKT     WEBMAIL (BIRGING.SE)     GÄSTBOK

  Senaste nytt

  • Släktträff 19 augusti 2006
  • Hemsidan är på gång!

   Släktträffar

 


Kusinträff 2008 - Träffen i år blir i Bohuslän. Vi kommer att vara på Ängögården som ligger precis vid Nordströmmarna. Sevärdheter är bl.a. Handelsman Flink. Jag har en broschyr där du kan läsa mer om Ängögården. Datum är den 23-247 augusti! Boka in i din kalender och räkna med fina dagar! Klicka för att läsa mer om Ängögården och det fina Bohuslän

Kusinträff 2006 - Torbjörn Birging inbjuder till kusinträff i Bergslagen. Information och vägbeskrivning finns nu på hemsidan.

Kusinträff med Birging
Inom Birgingsläkten brukar vi träffas vartannat år för en kusinträff. Vi kallar det kusinträff därför att vi barn till de fyra bröderna arrangerar träffen. Vi brukar turas om att arrangera träffarna och senast var 2004 i Husqvarna. Träffarna som är vartannat år brukar vara mycket uppskattade och samla  ca 30-40 personer varje gång. Vi träffas under en dag och har en intensiv gemenskap där vi delar allt mellan himmel och jord. Speciella hedersgäster är vår farbröder med respektive. Nästa släktträff är i Bergslagen 2006.

Släktträff med Engdal-släkten
Lite längre bakåt i släkten fanns en man som hette Johannes Engdal. Han kom uppifrån Dalsland och verkade i slutet på 1800-talet som botare och "klok gubbe". hans historia är mycket intressant och finns nedtecknad i en bok. Flera sidor på Internet berör Johannes Engdal bl.a. en sida på The Family Web.

Johan Birging

  Om Birging

  • Birging är ett släktnamn som togs redan 1952 av fyra bröder. Namnet kommer från deras far som hette Olof Birger Carlsson och namnet Birging kommer följaktligen från namnet Birger. Vid en sökning på Eniro (2005-06-21) gav namnet 34 träffar. Många av dessa är samma personer och många finns inte med då de inte står för ett telefonabonnemang. Antalet med släktnamnet Birging torde dock ligga mellan 40-50 stycken.

 

Copyright ® 2005 Birging.se Hem          Familjen         Support        Services         Kontakt         Hjälp          FAQ
BIRGING.SE
 WWW.BIRGING.SE